Meditatietraining

"Aanwezig zijn bij wat er is".

Je kunt beter ontspannen, loslaten, verdragen, concentreren, noem maar op; de voordelen van regelmatig mediteren zijn inmiddels algemeen bekend. Je geest wordt er flexibel van, en je blijft er jong en relaxed bij.

Maar de grootste gift van meditatie vind ik toch wel dat het je in contact brengt met je natuurlijke aard.
We willen altijd van A naar Beter, iets bereiken of vermijden. Maar je natuurlijke aard... die is al compleet, zorgeloos, vrij! Het is wie je bent.

Zo veel vormen van meditatie als er zijn, zo veel verwarringen en misinterpretaties zijn er ook over. Goed leren mediteren kan bijna niet zonder meditatieleraar. Bij voorkeur neem je ook deel aan een meditatiegroep.

Voor een heldere meditatiepractice bied ik meditatiecoaching op maat. In vijf individuele*  sessies van ongeveer een uur behandelen we de verschillende fases in meditatie zoals we die hanteren binnen de Zijnsoriëntatie, met zowel zitmeditatie als bewegende meditatie. Je gaat ermee oefenen en je krijgt aanwijzingen aan de hand van obstakels en vragen die je tegenkomt. Zo maak je een goed begin met je eigen meditatiediscipline.

*  twee- of drietal is in overleg ook mogelijk.