“Ik veronderstelde in het begin (omwille van het spirituele aspect) terecht te komen in een wollige omgeving, eentje buiten de realiteit. Niets is minder waar. Ik ervaar de therapie als heel oprecht en mensgericht. Ik en mijn leefwereld staan centraal.  Niet zweverig maar juist heel reëel. “ L.P. te M.

Werkwijze: inzicht en ervaring

Ik hou van een heldere en transparante werkwijze. Daarom bakenen we in de intakefase duidelijk af waar de therapie over moet gaan, welke onderwerpen aan de orde komen, welke doelen je wil bereiken, en hoe lang het traject gaat duren. Ik ga meestal uit van ongeveer tien sessies.

In de sessies hanteer ik een cliëntgerichte en ervaringsmatige benadering.
Je geeft zelf aan waar je het over wil hebben, waarbij ik de voortgang van het traject bewaak.
In de gesprekken praten we niet alleen óver, maar vooral vanuit de ervaring. Je word uitgenodigd om situaties (opnieuw) rustig en vriendelijk te onderzoeken.
We vertragen bij belangrijke inzichten, staan stil bij gevoelens, emoties en spirituele openingen, en je wordt daarin stap voor stap begeleid. Daarbij krijg je soms theoretische kaders over de werking van je geest. De bevindingen in de begeleiding leer je vertalen naar en toepassen in het dagelijks leven.

Het trainen van een niet-oordelende, open houding krijgt ook veel aandacht. Ik gebruik hierbij meditatie, ademhalingsoefeningen en (Tibetaanse) yoga en ontspanning. 
Je wijsheidsgeest wordt aangesproken met behulp van visualisatie.
Door zelf thuis te mediteren en oefeningen te doen, kun je je eigen maken wat in de sessies is behandeld.