“...een vriendelijke manier om naar levensvraagstukken  te kijken. Uitnodigend en ruimte scheppend. De manier van kijken past bij verschillende niveaus van bewustzijn. Van hele praktische, dagelijkse beslommeringen, tot spiritueel (zingeving) en relationeel”. (A. O. te S.)“

Wijsheid, acceptatie en bereidheid

"Waar je vanaf wilt, zit je aan vast".

Deze spreuk komt uit de Zijnsoriëntatie, een belangrijke inspiratiebron voor de praktijk. Zijnsoriëntatie is een modern spiritueel pad, waarin elementen van het Boeddhisme en de psychologie worden gecombineerd. Het uitgangspunt is de Heelheid van ieder mens. We zijn allemaal ten diepste vrij en verbonden. Het is mogelijk om Heelheid rechtstreeks te ervaren. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van meditatie, mindfulness en visualisatie. 

Het afstemmen op Heelheid opent een ruimer en vriendelijker perspectief op uzelf, uw leven en uw (relatie)probleem. Een probleem wijst naar iets belangrijks van u dat geleefd wil worden. Er zit wijsheid in vervat.

Ieder van ons wil gelukkig zijn en zich goed voelen. We willen ons veilig weten. Moeilijke situaties, gevoelens en gedachten lijken hierbij in de weg te staan. Vervelende gevoelens zijn we geneigd te vermijden. We proberen overal controle over uit te oefenen, ook waar dat niet werkt. Dit veroorzaakt lijden.  

Pijn hoort bij het leven, lijden kunnen we voorkomen. Hiermee komt u op het terrein van de Acceptance and Commitment Therapy, kortweg: ACT. Dit is een nieuwe generatie gedragstherapie, met als doel het 'versoepelen' van vaste patronen door bewustwording, en door er nieuwe ervaringen naast te zetten. U werkt met het failliet verklaren van controlestrategieën, acceptatie en bereidheid om pijn en ongemak te voelen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van mindfulness oefeningen. U opent de weg naar uw waarden en maakt toegewijd handelen in uw leven weer mogelijk.

Door de therapie neemt uw psychologische flexibiliteit toe, waardoor u weer verder kunt in uw leven.